Digitale Didactiek

Ik geloof dat digitale tools het onderwijs kunnen versterken, je kan je lessen effici├źnter, toegankelijker of leuker maken. But... a fool with a tool is still a fool! De juiste mix van activerende werkvormen en passende digitale tools kunnen het onderwijs een echte boost geven.

Om docenten hierin te ondersteunen geef ik workshops over digitale didactiek & activerende werkvormen bij o.a.:

Lesson makeovers

Bij het Edulab moedigen we docenten aan om gebruik te maken van digitale didactiek en ondersteunen we ze in het gebruik ervan. Een van mijn favoriete bezigheden zijn de Lesson Makeovers, waarbij ik 1 op 1 met een docent (of docententeam) lesmateriaal ontwikkel.

Het is altijd een mooie combinatie van creatief denken en concrete opbrengsten, waarbij ik in de meeste gevallen ook nog direct mag ondersteunen in de les.

Heb je ook een leuk onderwijsidee, maar loop je vast op de implementatie? Je mag me altijd een berichtje sturen, ik denk graag mee!

Lesson Makeover door Denise Brilman

Digitale Didactiek

Mijn methodiek en workshops zijn gebaseerd op het boek "Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek". Dit sluit naadloos aan bij mijn visie: "Technologie ter ondersteuning van de didactiek", waarin didactiek altijd de hoogste prioriteit heeft. In deze presentatie toon ik voorbeelden van hoe didactiek, met name activerende werkvormen, en technologie hand in hand kunnen gaan.

Digitale tools

Voor het ROC van Twente heb ik de onderstaande interactieve poster gemaakt met alle aanbevolen en veelgebruikte digitale tools voor in de lessen. Klik op de tools om een voorbeeld te krijgen van de toepassing ervan. (Het Toolwiel is helaas alleen intern beschikbaar).

Interactieve Poster door Denise Brilman

Wil je graag de PDF versie van deze poster ontvangen? Of wil je de poster logovrij voor eigen gebruik? Stuur me dan een berichtje.