Wie ben ik?

Denise Brilman

Hallo, ik ben "Mevrouw Brilman". Ik ben Educatief Technoloog en ik zet me in voor het inzetten van EdTech ter ondersteuning van de didactiek. Het is mijn missie om altijd op zoek te gaan naar nieuwe manieren om technologie te koppelen aan (digitale) didactiek.

Middels mijn site (en mijn workshops) wil ik dit ook graag met andere docenten delen. Je kan bij mij terecht voor praktische informatie over;

EdTech; Praktische toepassingen voor Educatieve technologie, zoals VR, AR en multimedia.

Digitale tools & activerende werkvormen

Mediawijsheid en Digitaal Burgerschap

Gamification, Game-based leren en Serious Gaming

Denise Brilman
mce-microsoft-certified-educator
microsoft-innovative-educator-expert-2022-2023
member-badge-mentor
DGuPFoiUAAALSkH

Huidige projecten

Bij het Toptraject op ROC van Twente dragen we zorg voor de soepele doorstroom van vmbo leerlingen naar het hbo. Via Topclasses (naast hun huidige opleiding) leren ze de vaardigheden die ze nodig hebben om een succesvolle start te maken op het hbo.

Startdatum Oktober 2024. Tijdens de opleiding Educatief Technoloog bij Didactech, gaan de cursisten aan de slag met het gebruik van Educatieve Technologie ter ondersteuning van de didactiek. In actieve werksessies gaan ze zelf lesmateriaal maken.

Als Minecraft Mentor maak ik lessen voor Minecraft Education Edition en help ik andere docenten om kennis te maken met het gebruik van Minecraft in hun lessen. Je kan op de Minecraft pagina kijken voor een spiekbriefje of me uitnodigen voor een workshop.

Duurzaamheid in de klas omvat 3 lesactiviteiten in spelvorm die leerlingen laat kennismaken met duurzaamheid en hun ecologische voetafdruk. Naast de lessen kan de docent kiezen uit 3 modules ter verdieping.

Vaardigheden en ervaring

Ik ben een echte doener en mag mijzelf graag blijven ontwikkelen. Mijn grote passie is het onderwijs en hierbinnen heb ik de kans gekregen om mij te ontwikkelen en specialiseren. De onderstaande vaardigheden pas ik het meeste toe in mijn onderwijspraktijk.

Creatief denken
Digitale Tools
Onderwijsontwikkeling
Gamification / Game-based leren
Serious Gaming
Grafisch ontwerp
Engelse taal

Door mijn verschillende banen als (inval) docent werd ik gedwongen om flexibel te zijn en veel bezig te zijn met onderwijsontwikkeling. Geïnspireerd door de nieuwe situaties en uitdagingen heb ik me ook veel bezig gehouden met curriculum ontwikkeling en de rol van educatieve technologie daarin.

  • Projectleider Toptraject (2023-Heden)
  • Adviseur Educatieve Technologie (2021-Heden)
  • Mediacoach (2023-Heden)
  • Docent Burgerschap MBO (2022-2023)
  • Docent Mens en Techniek (2020-2021)
  • Docent NaSk (2019-2020)
  • Docent Scheikunde (2014-2015)
  • Docent Biologie (2012-2013)
  • Fotostudio & grafisch design (2015-2019)

Publicaties

Op 5 oktober 2022 heb ik de Media & Onderwijsprijs van Beeld en Geluid & Lessonup gewonnen, voor mijn Minecraft Escaperoom over het Menselijk Lichaam.

Artikel over het werk, van mij en mijn collega's, in het Edulab.

Artikel in Carmel Magazine (April 2020) over het zien van signalen van de stille leerlingen in je klas.

Podcasts