Serious Gaming

Serious gaming heeft de wereld van het onderwijs getransformeerd door een dynamisch en aantrekkelijk platform voor leren en ontwikkeling te bieden. Het is meer dan alleen spelen; het is een methode die het traditionele leren opnieuw definieert door de focus te leggen op gedrags- en vaardigheidsontwikkeling. Serious games gebruiken de kracht van gameplay om betrokkenheid en motivatie te stimuleren, complexe concepten te ontrafelen en kritisch denken te bevorderen.

Mijn visie op serious gaming is gebaseerd op de overtuiging dat leren het meest effectief is wanneer het plezierig, betrokken en betekenisvol is. Door games in het leerproces te integreren, kunnen we uitdagende onderwerpen toegankelijker maken, creativiteit aanmoedigen en tegelijkertijd relevante vaardigheden bijbrengen.

Op deze pagina geef ik een overzicht van mijn belangrijkste projecten binnen het gebied van serious gaming. Van het bouwen van je eigen game tot het stimuleren van duurzaamheid in de klas; van het verkennen van digitale geletterdheid met Digipoly tot het creëren van innovatieve leertrajecten als Seppo Ambassadeur - elk project weerspiegelt mijn inzet voor het gebruik van games als een krachtig hulpmiddel voor leren en groei. Ik nodig je uit om verder te lezen en te ontdekken hoe serious gaming het onderwijs kan transformeren.

Digipoly

Digipoly

Digipoly is een spelconcept dat ik met passie heb ontwikkeld, om het belang van digitale geletterdheid en digitaal burgerschap op een leuke en interactieve manier aan te pakken. Het idee voor Digipoly kwam uit mijn eigen ervaringen in het veld van digitaal onderwijs en mijn wens om deze kritieke vaardigheden toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Minecraft Education

Minecraft Education

Als officieel Minecraft mentor is het mijn taak en plezier om de ongekende onderwijsmogelijkheden van Minecraft Education aan anderen over te dragen. Mijn workshops bieden praktische ervaring met Minecraft en tonen hoe deze virtuele omgeving kan worden gebruikt voor diepgaand leren. Daarnaast heb ik succesvolle leerwerelden in Minecraft ontwikkeld, waaronder een prijswinnende escaperoom over het menselijk lichaam.

Duurzaamheid in de Klas

Duurzaamheid in de klas

Voor het aanpakken van het belangrijke en complexe thema duurzaamheid, heb ik een reeks spellen ontwikkeld die op een interactieve manier het bewustzijn vergroten. Zo heb ik een gezelschapspel ontworpen dat de impact toont van de productie van alledaagse voorwerpen. Het belangrijkste is dat deze spellen niet alleen tot doel hebben om te informeren, maar ook om actie te stimuleren en duurzame gedragsverandering te bevorderen.

Seppo

Seppo.io

In mijn rol als Seppo Ambassadeur stimuleer ik het gebruik van gamified leertrajecten. Met ruime ervaring in het creëren van spannende escaperooms en GPS-spellen met Seppo, laat ik deelnemers ervaren hoe spel en leren naadloos samengaan. Ook organiseer ik workshops om deze innovatieve benadering van leren breder te delen. Stay tuned voor een escaperoom die ik binnenkort op de site deel!

WORKSHOP: Bouw je eigen game

In mijn workshops leer ik deelnemers hoe ze hun eigen game of escaperoom kunnen bouwen. Met behulp van tools zoals Flippity, Google Forms, Thinglink en Seppo, ontdekken we samen de kracht van game-ontwerp als een effectieve educatieve strategie. Deze workshops zijn geschikt voor docenten, onderwijsprofessionals en andere geïnteresseerden die geïnspireerd zijn om spelenderwijs leren te integreren in hun onderwijspraktijk.

Of je nu nieuw bent in de wereld van game-ontwerp of al ervaring hebt, mijn workshops zijn ontworpen om aan te sluiten bij verschillende niveaus van expertise. Samen verkennen we de mogelijkheden van gamification en leer je hoe je op een creatieve manier digitale tools kunt inzetten om boeiende en interactieve leerervaringen te creëren.

Als je geïnteresseerd bent in het boeken van een workshop over het bouwen van je eigen game, neem dan gerust contact met me op. Ik kijk ernaar uit om met jou en jouw team aan de slag te gaan en samen een inspirerende leeromgeving te creëren.

Wil je alvast een voorproefje, klik dan op "Escaperoom bouwen met leerlingen" voor een PDF waarmee je direct aan de slag kan.

Opleidingen & Certificaten

 • Serious Gaming

  Erasmus Universiteit Rotterdam (juni 2023)

 • Gamificator

  4D Serious Gaming Academy (mei 2023)

 • Serious Gaming for Analysing and Complex Decision Making

  Radboud University (juli 2022)

 • Minecraft Education Mentor

  Microsoft (mei 2021)