MOP2A_klein

Mediawijsheid

Welkom op mijn pagina over Mediawijsheid. In het tijdperk waarin technologie en media ons dagelijks leven doordringen, is het essentieel om digitaal vaardig en bewust te zijn.
Mijn passie ligt in het bevorderen van digitaal burgerschap en digitale geletterdheid. Daarom heb ik een reeks lessen gemaakt die je hier kunt vinden, allemaal ontworpen om je te helpen navigeren in deze digitale wereld. Voor een overzicht van bestaande lessen over digitaal burgerschap en mediawijsheid, bekijk de "Menukaart Digitaal Burgerschap" onderaan.

Voor degenen die graag dieper willen duiken in dit onderwerp, bied ik workshops aan met mijn interactieve spel "Digipoly".

Luister hieronder de interactieve podcast (met vragen) over Digitaal Burgerschap en Mediawijsheid met Tjipcast

lesmateriaal

Digipoly

Digipoly, een innovatief spel ontworpen om het gesprek over digitale geletterdheid in het onderwijs te bevorderen, maakte zijn debuut op de gamedidactiek conferentie op 25 mei. Dit spel, dat de spelers onderdompelt in uitdagingen gebaseerd op de vier domeinen van het SLO, zet niet alleen aan tot denken en discussie, maar biedt ook concrete tips en trucs voor het integreren van digitale geletterdheid in het onderwijs.

Ontworpen voor zowel docenten als studenten, biedt Digipoly een leuke en interactieve manier om het belang van digitale geletterdheid en digitaal burgerschap te verkennen. Wil je meer weten? Bezoek mijn blog waar ik uitgebreid praat over de creatie van Digipoly, het belang van digitale geletterdheid, en hoe je me kunt inschakelen voor workshops en advies over dit cruciale onderwerp.

Hieronder vind je de Menukaart Digitaal Burgerschap van het Edulab van het ROC van Twente. Samen met mijn collega's hebben we met zorg een overzicht van bestaande lessen gemaakt waarmee je direct aan de slag kan in de klas. De lessen zijn voor het merendeel gemaakt door non-profit organisaties.